Un ram de núvia per a tota la vida

[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”grid” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css_animation=””][vc_column][vc_row_inner row_type=”row” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=””][vc_column_inner][vc_column_text]💐Ja has escollit el teu ram de núvia? Serà de flor fresca? Flor seca? Flor preservada? Vols que et duri per sempre? 💐

Aquesta setmana parlem amb la Lourdes de Lilart sobre les flors seques i les flors preservades. A Lilart, la creativitat i la sensibilitat van de la mà amb les diferents flors i materials que utilitzen. El seu, és un treball artesà, fet a mà i a mida: cada encàrrec és diferent i personalitzat.

Què son les flors seques, liofilitzades o preservades?

Les flors seques, les flors liofilitzades i les flors preservades són coses diferents.

Les flors seques són flors naturals que es deixen assecar, per manca d’hidratació. Normalment es cullen quan estan en el seu moment òptim i es deixen assecar en sales d’ambient sec i ventilat.

Després tenim les flors preservades i les flors liofilitzades, que moltes vegades es confonen però no són el mateix. Ambdues són flors naturals que s’han collit en el seu moment òptim i que se’ls ha sotmès a diferents procediments perquè mantinguin l’aspecte i el tacte de flors fresques i durin molt de temps, ja que se’ls extreu l’aigua i això fa que el procés de maduració de la flor/planta s’aturi.

El sistema de liofilització consisteix a sotmetre la flor a un procés de congelació perquè l’aigua s’evapori.

El sistema de preservació consisteix en què la flor absorbeixi un líquid que substitueix la saba i l’aigua de la planta. Aquest líquid està compost per glicerina vegetal, aigua i d’altres compostos vegetals.

Podem utilitzar qualsevol planta o flor?

No ben bé qualsevol però cada cop es troben més diversitat de flors, fulles i plantes preservades. I fins i tot arbres.

El procés de preservació no és igual per cada flor/planta, això fa que es vagi experimentant, amb èxit.

Fa uns anys, de flor preservada, trobaves Roses, Hortènsies i Eucaliptus i para de comptar. Ara les possibilitats cada cop són més grans. Trobem Roses, Hortènsies, diferents tipus de verds, Peònies, Roses Angleses, Cales, Crisantems, Dàlies, Paniculata i d’altres que em deixo.

El color de les flors es manté?

En el cas de flors seques es manté molt poc, i el poc que conserven es va perdent al llarg del temps.

En el cas de les flors preservades es manté perquè, normalment, el líquid que s’utilitza per preservar-les, porta colorant.

Fan olor? Es poden perfumar?

Molt poques flors, tant seques com preservades, mantenen el seu aroma (l’espigol i l’eucaliptus serien alguns exemples) però sí que es poden perfumar.

Quins avantatges tenen respecte als rams convencionals?

Els rams fets amb flors seques i/o preservades tenen la gran avantatja que poden durar molt de temps i que no s’ha de fer cap manteniment específic, només tenir una mica de cura.

Son ideal per fer regals que volem que la gent conservi.

Hem de tenir especial cura amb el sol directe? I amb l’aigua? Com els hem de cuidar?

En el cas de les flors preservades, sobretot, hem de tenir cura que no els toqui el sol directe i que no entrin en contacte amb l’aigua i no estiguin en llocs molt humits. I evidentment han d’estar sempre a l’interior.

Quant de temps aguanten?

El temps que durin dependrà de les condicions de l’ambient que els envolti (llum, humitat, etc.) però estan pensades perquè durin molt temps. Moltes vegades es parla de flors “eternes” en el cas de les flors preservades.

En el cas de la flor seca també dura molt de temps però es trenca fàcilment.

Podem liofilitzar un ram de flor fresca després del casament?

Hi ha gent especialitzada en fer-ho però els resultats no són massa òptims. El meu consell per a les núvies que vulguin conservar el seu ram, és que el demanin directament de flor preservada.

A part de rams, què més podem fer amb flor seca/liofilitzada?

Moltes coses! Sobretot amb la flor preservada, que és més flexible i més acolorida. I dura més. Podem fer centres, jardins verticals, petits detalls per regalar, polseres, corones, cinturons, decorar barrets i bolsos, etc.

Personalment, estic enamoradíssima de les corones i polseres de flors que fa la Lourdes! Passeu pel seu Instagram i ho entendreu! 😍[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator type=”transparent” thickness=”20″][vc_column_text]💐 www.lilartflors.com
💐  618 77 78 70
💐 hola@lilartflors.com
💐 www.instagram.com/lilartflors/[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]