Quants mesos necessito per organitzar el meu casament? Per on haig de començar?

Aquestes preguntes són les que es fan totes les núvies al moment de començar a preparar el seu casament. No us preocupeu si us sentiu perdudes i no sabeu per on tirar, no sou les úniques!

Preparar un casament no és fàcil, és com estar en una muntanya russa: en alguns moments estareu eufòriques i amb ganes de menjar-vos el món i en d’altres us dominaran els nervis. Keep Calm! Tot i les emocions i sentiments descontrolats, heu de relativitzar i, sobretot, gaudir del moment i de tots els preparatius. És un moment únic!

El casament és una de les celebracions més màgiques en la vida de dues persones que s’estimen i, perquè realment sigui un dia perfecte, cal seguir uns passos. Per què no us angoixeu i no us sentiu perdudes, he preparat un planning que us ajudarà a organitzar totes les tasques a realitzar.

És important planificar tots els passos amb antelació suficient, primer, per poder escollir els proveïdors que desitgeu i no us trobeu amb la sorpresa que justament el dia del vostre casament ja el tenen reservat, i segon, per poder realitzar les rectificacions i/o modificacions necessàries, en cas d’haver-les d’efectuar.

Ep! El planning següent és orientatiu, si disposeu de menys temps, sempre el podeu adaptar.

Descarrega’t el planning del casament i plantilles per establir el pressupost, organitzar les taules i la playlist del vostre casament!

Com organitzar el teu casament mes a mes

+ 12 Mesos abans del casament

El primer que fareu quan decidiu casar-vos és buscar idees pel casament. Us recomano fer-vos una carpeta al Pinterest i anar guardant a dins totes les idees que aneu veient i que us agradarien pel vostre casament. A més, quan comenceu a contractar la florista, la wedding planner i la dissenyadora per les invitacions, sempre els hi podeu compartir la carpeta perquè puguin entendre millor les vostres idees.

Un cop tingueu suficients idees, cal que definiu l’estil del vostre casament: clàssic, boho, romàntic, rústic, vintage, urbà, modern…

També cal que parleu amb la vostra parella per decidir el tipus de cerimònia, religiosa o civil. I el més important… Fixar la data! Cal que tingueu en compte que no és el mateix casar-se al juny que al septembre, per Sant Joan o una data qualsevol. Hi ha dates que són més sol.licitades que d’altres i això pot fer encarir el preu d’alguns professionals o directament, no trobar disponibilitat.

Abans de contractar cap professional és important realitzar pressupost del que voleu i podeu gastar i també elaborar la llista de convidats, ja que hi ha llocs que us demanaran un mínim de convidats per fer el casament allà.

Un cop tingueu clar l’època o la data, els convidats i el pressupost podeu començar a la recerca d’espais i escollir i reservar el lloc on se celebrarà la cerimònia i el banquet.

Per tenir temps suficient, jo també us recomano que comenceu a buscar i a preparar la documentació que necessiteu per fer el vostre enllaç oficial, sobretot si no viviu aquí o si us caseu en un país que no és el votre de naixement.

11 – 7 Mesos abans del casament

Durant aquests mesos us aconsello consultar la pàgina web i instagram de fotògrafes i videografs. Tots tenen estils diferents, si veieu algun que us agrada particularment, no dubteu en demanar-li la disponibilitat i en el cas que tingui disponible, fer la paga i senyal perquè es reservi la vostra data!

El mateix amb els músics i el DJ. Si teniu clar quin professional voleu contractar, com abans ho feu millor, així segur que hi ha més possibilitats que tinguin la data disponible.

També seria el moment d’escollir el vestit de núvia i els complements com sabates, accessoris, llenceria… I també de contractar la perruqueria i el maquillatge.

Les invitacions recomanem enviar-les entre 4 i 6 mesos abans del casament, sempre depèn de si ja heu comunicat la data als familiars o no. Podeu escollir invitacions ja dissenyades i adaptar-les o bé fer un disseny d’invitacions de casament totalment personalitzat.

6 Mesos abans del casament

En aquests moment ja podeu començar a dissenyar la decoració del casament amb la florista i la wedding planner en el cas que en tingueu.

També podeu començar a preparar el viatge de nuvis: escollir destinació, informar-se del clima, vacunes, moneda, etc”.

5 Mesos abans del casament

Escollir el ‘traje’ del nuvi i els complements. Ells també ho han de fer amb antel.lació!

Si encara no les heu donat, és un bon moment per repartir les invitacions. Depen del mes en el que us caseu, aprofiteu els dies de Nadal per repartir el màxim d’invitacions possibles!

4 Mesos abans del casament

Un cop tingueu els proveïdors més grans contractats, podeu començar a mirar idees, escollir i encarregar els detalls pels convidats al vostre casament.

Sabeu ballar…? És hora d’apuntar-se a les classes de ball! Podeu fer un ball més clàssic o optar per una coreografia més moderna per deixar bocabadats a tots els convidats del vostre casament. Quin és el vostre grup preferit de músics?

3 Mesos abans del casament

Primera prova del vestit de núvia

Prova de perruqueria i maquillatge

Encarregar les flors: rams, centres de taula, etc.

Repartir i/o enviar les invitacions

Reservar hotel per la nit de casament i pels convidats que vénen de fora

2 Mesos abans del casament

Segona prova del vestit de núvia

Encarregar i recollir les aliances

Prova del menú nupcial”

Cata de pastissos de casament i encarreg

Elaborar una playlist amb les cançons que voleu que sonin el dia del vostre casament

Encarregar els regals especials, per exemple, pels pares, pels amics, etc.”

Parlar amb els fotògrafs sobre les fotografies que voleu fer i els moments que voleu que capturin

4 Setmanes abans del casament

Segona prova del vestit de núvia

Tractament de bellesa per preparar la pell i el cabell

Tancar el nombre de convidats

Definir el seating plan

3 Setmanes abans del casament

Imprimir minutes, seating plan, programes, targetes d’agraïment…

Confirmar tots els proveïdors i recordar el timming per a cada un d’ells

Parlar amb els músics i confirmar el timming de les cançons que han de sonar al llarg del vostre casament

2 Setmanes abans del casament

Última prova del vestit

Última prova del ‘traje’

1 Setmana abans del casament

Tancar el seating pel banquet i informar al restaurant

Últims retocs de bellesa: manicura, pedicura, etc.”

Espero que aquest planning us ajudi en la preparació del vostre casament. No oblideu gaudir de tots els preparatius! Si teniu alguna pregunta, no dubteu en enviar-me un mail a hola@estasconvidat.com o omplint el formulari de contacte

Si us ha agradat el post, compartiu! 🙂